Aktuális hírek
Jött a Chrome-ba egy bankkártyás új funkció, ami hasznos, de veszélyessé is válhat
Jött a Chrome-ba egy bankkártyás új funkció, ami hasznos, de veszélyessé is válhat | TGweb.hu
2019.07.10

A Google kényelmesebbé szeretné tenni az online vásárlást, ezért az eltárolt bankkártyaadatainkat már szinkronizálás nélkül is automatikusan feldobja. Ha más is leül a gépünk elé, akkor ez veszélyekkel is járhat.

Az internetes vásárlás folyamatát nagyban megkönnyítheti, ha a böngésző megjegyzi az ehhez szükséges adatokat, mint például a bankkártyánk száma, a rajta szereplő név, lejárati dátum vagy épp a kiadó bank neve. A Google Chrome esetében ezeket az adatokat több eszközön is használhatjuk, de csak egy kikötéssel: ha előtte bejelentkezünk és szinkronizáljuk a böngészőt.

Ez utóbbi, szinkronizálós lépést törölte el a Google, mostantól ugyanis akkor is megjegyzi a böngésző a kártyaadatainkat, ha az adott eszközön bárhol be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba – tehát akkor is, ha például csak a Gmailbe néztünk be két perccel korábban a leveleink miatt. A Chrome már ekkor is felajánlja a kártyaadatok automatikus kitöltését, amikor elkezdjük begépelni azokat. A bankkártyákon megtalálható CVC-kód a kitöltős körbe szerencsére továbbra sem tartozik bele, így ezt azért külön le kell olvasni a kártyáról, és meg kell adni, hogy folytatni tudjuk a vásárlást.

Hogyan dolgozunk?
Megtervezzük
Feltérképezzük szolgáltatásod, vállalkozásod igényeit, elkészítjük marketing stratégiádat, megalkotjuk arculatodat.
Megvalósítjuk
Létrehozzuk weboldaladat, célcsoportra szabjuk, social media felületet hozunk létre. Online és offline térben is feltesszük a térképre vállalkozásodat, testreszabottan.
Sikerre visszük
Google és Facebook kampányokkal támogatjuk meg sikeredet, kialakítjuk a számodra legoptimálisabb adminisztrációs felületeket, igény esetén folyamatosan figyeljük és riportáljuk kampányaidat.
Partnerek
Akik már minket válaszottak