Hírek
  Orosz Gyuri könyvet írt - videóval
  Orosz Gyuri könyvet írt - videóval | Stand Up Comedy Humortársulat
  Orosz Gyuri könyvet írt - videóval | Stand Up Comedy Humortársulat
  2020. Június 16.

  Orosz Gyuri a bezártság 50 napos időszakát dolgozza fel, humorral fűszerezve.
   

  A hajdúnánási születési humorista a karantén időszakát dolgozta fel a könyvében napló formában, Feri szemüvegén keresztül.

  – Amikor elkezdődött a vírushelyzet, az elejétől betartottuk a korlátozásokat. A szüleim Debrecenben élnek, én pedig Budapesten. Ők nyugdíjasok, a veszélyeztetett korosztályhoz tartoznak, a testvérem intézte a bevásárlást nekik, mert közel lakik hozzájuk, én pedig próbáltam lelkileg támogatni őket. Elkezdtem írni nekik Feri naplóját – beszélt a Naplónak a könyv születéséről. A történetek egy része az interneten is megjelent, többek között a humorista közösségi oldalán. Az írások egyre népszerűbbek lettek, csaknem egymillió ember olvasta online, így kibővítve könyv lett belőle, aminek 70 százaléka teljesen új, nem jelent meg korábban az interneten.

  – Megtartottam a történetek alapstílusát, ez egy instant standup comedy, tehát sokkal intenzívebbek a sztorik. Mikor elkészült a könyv, lett egy nagyobb mondanivalója is a vírushelyzet mellett. Nagyon negatív emlék ez az időszak, de mégis azt szoktam mondani, hogy minden rosszban meg kell találni a jót, mi az, amit tanulhatunk belőle – vallja a humorista. A főszereplő, Feri egy kétkezi munkás, aki a vidéki otthonában vészeli át a kijárási korlátozást a családjával. A Ferivel történtek mindenkinek ismerősek lehetnek, a karantén legjellemzőbb mozzanatait élhetjük át újra a főszereplővel: a higiénikus bevásárlást, a párkapcsolati problémákat, a maszk- és gumikesztyűhiányt, a digitális oktatás nehézségeit és a beszűkült élethelyzet okozta szorongásos tüneteket.

  KD

  Forrás