Hírek
  Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek”
  Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek” | Stand Up Comedy Humortársulat
  Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek” | Stand Up Comedy Humortársulat
  2020. Június 15.

  Orosz György egy napló-könyvvel jelentkezik rajongói számára.

   

  Miért írt könyvet?

  – A „Feri naplója a karantén idején” eredetileg lelki támogatás gyanánt íródott a szüleim részére, hogy esténként jobban érezzék magukat, de a közönség nélkül rögzített Rádiókabaréban is működött. A közösségi oldalamra kitettem az újabb részeket, de többször is túlléptem vele a betűkeretet, sőt a Facebook le is tiltotta. Ezek után érdeklődtem, egy könyvnek milyen hosszúnak kell lennie, és most itt van a kezemben.
   

  Miért tiltotta le a Facebook?

  – Valószínűleg, mert külső hivatkozással töltöttem fel, és ez valakinek szemet szúrt. Szerintem, nincs benne semmi aggályos, talán valaki úgy érezhette, hogy kedvet csinál a piáláshoz. Én ezt viccnek szántam, ami a könyvből is kiderül.
   

  Miért pont Feri?

  – Feri a standupos műsoraim régi karaktere. Elvileg a keresztapámról, Feri bácsiról mintáztam, de az összes hülye rokonom bele van gyúrva, magamról nem is beszélve.
   

  Piálni jó vicc?

  – Azt gondolom, egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek, de igyekeztem megmutatni az érem mindkét oldalát. Nem vagyok érintett és a családtagjaimra se jellemző, de néhány barátomnak már kellett segítség. Nekik köszönhetem, hogy a történések miértjeiben is el tudtam mélyedni, nemcsak a mókás helyzetekben.

  Forrás