Hírek
  Játékokat kér a Jézuskától Maksa Zoltán
  Játékokat kér a Jézuskától Maksa Zoltán | Stand Up Comedy Humortársulat
  Játékokat kér a Jézuskától Maksa Zoltán | Stand Up Comedy Humortársulat
  2019. December 12.
  Karácsonyi sorozatunkban megkérdeztük humoristáinkat ünnepi szokásaikról. Mindenki ugyanazt a 10 kérdést kapta, íme Maksa Zoltán válaszai.
   
  1., Kikkel és hol töltöd idén a karácsonyt?
  - Jelenleg a szüleimnél lakom így velük töltöm a szentestét, majd másnap érkeznek a gyermekeim.
   
  2., Mi a menü szenteste? 
  - A menü évizedek óta halászlé, rántott hal kurumplisalátával, töltött káposzta, de elhagytuk pár éve a bejglit, mert egyre levesebb fogyott, helyette zserbó van, amit édesanyám remekül csinál, és cukrászdai aprósütemény.
   
  3., Mi a kedvenc karácsonyi filmed?
  - Kedvenc filmjeim a Star Wars újabb részei, melyeket mindig karácsonykor mutatnak be.
   
  4., Ki díszíti a karácsonyfát nálatok?
  - Gyerekkoromban a fát édesapám vette kezelésbe, aki 24-én 11 óra körül levonult a pincénkbe, hogy egy baltával befaragja a fa alját a tartóba. Ebéd után hozta fel, s onnantól együtt díszítettük, majd vacsora után jött a Jézuska. Mindig csodálatos ajándékokat kaptam, melyekkel éjfélig játszottam, így a mai napig nagyon szeretek játékot kapni karácsonyra, bármilyen kis marhaságot, drónt, távirányítós autót, sínt a vasutamhoz, bármilyen működő modellt, vagy számítógépes játékszoftvert. Nem szeretek viszont zsebkendőt, nyakkendőt, kozmetikumot vagy inget kapni, de néha muszáj elviselni ezt is...
   
  5., Szokott e lenni karácsonyi veszekedés?
  - Két korábbi házasságom vége felé már gyakori veszekedések voltak, jutott karácsony estére is, szerencsére olyan típus vagyok, aki nem ordít a másikkal, hanem kirohan a garázsba, beül az autójába és megy egy kört, hogy lenyugodjon.
   
  6., Mi volt a legrosszabb ajándék, amit kaptál?
  - A legrosszabb ajándék egy méregzöld ujjatlan pufi mellény volt, úgy néztem ki benne, mint a Titanic egyik túlélője, valamint egy könyv, amiből már volt kettő...
   
  7., Kedvenc karácsonyi dalod?
  - Mivel annak idején szerettem a Boney M-et, nekik volt egy karácsonyi daluk, tele Christmassal, talán az, de szenteste ajándékozáskor egy 50 romantikus dalt tartalmazó válogatás CD megy orrvérzésig.
   
  8., Mi a legkedvesebb gyerekkori, karácsonyi emléked?
  - A legkedvesebb karácsonyi emlékem a hetvenes évekre datálódik, amikor - idősebb fiatalok tudják - a Matchbox autópálya volt a menő. A főváros egyetlen nyugati játékokat forgalmazó boltjában, a Deák téri Hobby boltban lehetett csak kapni, ezért hosszú sorok álltak az üzlet előtt mindig. Novemberben a szüleim megkérdezték, mit szeretnék karira, mondtam, ezt. Két héttel később apám mondta, hogy sajna nem tudott szerezni, kérjek mást. Mondtam valamit, de eléggé elszomorodtam a hírre. (10-12 éves lehettem) Aztán eljött a Szenteste, amit mindig nagy izgalommal vártam, beléptem a szobába, és természetesen ott volt a fa alatt a Matchbox autópálya, méghozzá a legnagyobb készlet! Azt a boldogságot nem tudom elmondani!
   
  9., Diós vagy mákos bejgli?
  - 45:55% arányban diós bejgli.
   
  10., Mit kérnél, ha bármit kívánhatnál karácsonyra?
  - Én azt kérném, hogy visszamehessek az időben, de a mai agyammal, hogy kijavíthassak mindent, amit nem jól csináltam...